Pittige zoete aardappelsoep met linzen



Jezelf effe naar de supermarkt slepen, daarna lekker met je huispak aan een soepje brouwen en opslurpen voor de tv. Vind ik een prima zondags vermaak, wat jij?


Voor vier personen

  • 1 kg zoete aardappels

  • 1 ui

  • 2 blikken linzen

  • 2 eetlepels geraspte gember

  • Groentebouillonblokje

  • Sambal

  • Scheutje citroensap

  • Scheutje sojaroom

  • Kurkuma

  • Peper


  1. Snipper de ui en laat de linzen uitlekken. Schil de zoete aardappels en snij ze in stukken. Zet ondertussen een volle waterkoker aan.

  2. Verhit wat olie in een ruime pan en bak hierin de ui. Voeg na 2 minuten lekker wat kurkuma, peper en de linzen toe – houd wel wat linzen apart voor garnering. Rasp de gember zodat je twee volle eetlepels hebt en gooi de gember ook in de pan.

  3. Verbrokkel het groentebouillonblokje in de pan en schenk het kokende water erbij tot het geheel helemaal onder staat. Laat 15 minuten koken.

  4. Voeg als laatste een scheutje sojaroom en citroensap toe en sambal naar smaak. Pak de staafmixer erbij en pureer tot een gladde soep. Smäklich!


© 2019 by Kirsten Bloemen