Vegan wentelteefjes


Vruuger, toen seks nog vies en de lucht nog schoon was, maakte mama op woensdagmiddag vaak iets speciaals voor mā€™n broers en mij. Een van de opties uit dat speciale repertoire waren wentelteefjes. šŸ˜»

Ondertussen ging ik als vegan al jaren wentelteefloos door het leven, en dat was potverdorie zonde. Tijd voor een vegan versie, dus!


Voor 2 personen

  • 4 oude boterhammen

  • 200 plantaardige melk (ik had Alpro sojamelk protein)

  • 100 gram bloem

  • 2 eetlepels kaneel

  • 1,5 theelepel suiker + extra voor topping

  • Vegan boter

  • Vers fruit naar keuze (ik had framboos en bessen, maar banaan is bijvoorbeeld ook lekker)


  1. Doe de melk, bloem, kaneel en suiker in een schaal en mix dit met een garde tot een mooi beslag.

  2. Zet een pan op het vuur en laat hierin de boter smelten. Haal dan 2 boterhammen (of 1, als je een kleine pan gebruikt) door het beslag en leg deze in de pan. Bak aan beide kanten tot ze mooi bruin zijn worden.

  3. Leg de wentelteefjes op een bord en leg hier een omgekeerd bord op, zodat ze lekker warm blijven. Haal dan de andere 2 boterhammen door het beslag en bak deze ook mooi bruin.

  4. Serveer de wentelteefjes met wat extra suiker en het fruit. YUM.

Ā© 2019 by Kirsten Bloemen