Vegan vlamtosti



De legendarische voetbalkantinesnack, de parel onder de tosti’s en de perfecte lunch voor pittige types: de vlamtosti. Maar dan helemaal vegan, natuurlijk.


Voor 2 vlamtosti’s

  • 1 bakje vegetarisch gehakt

  • 4 sneeën brood

  • 1 eetlepel tomatenpuree

  • Vegan kaas (ik gebruikte Violife geraspt)

  • Vegan boter (ik gebruikte die van Alpro)

  • Sambal

  • Paprikapoeder

  • Knoflookpoeder

  • Komijnzaad

  • Chilisaus (optioneel)


  1. Verhit wat olie in de pan en bak hierin het vega gehakt. Laat 3 minuten bakken en kruid het dan met wat paprikapoeder, knoflookpoeder en komijnzaad. Voeg er ook lekker wat sambal en de eetlepel tomatenpuree aan toe en meng alles goed door.

  2. Smeer 1 kant van de boterhammen in met een laagje vegan boter; dit worden de buitenkanten. Beleg de binnenkant met de kaas, voeg er dan het pittige gehakt aan toe en eindig met nog een beetje kaas.

  3. Bak de tosti's – met de boter aan de buitenkant, dus! – in de pan of onder het tosti-ijzer tot ze een lekker krokant korstje hebben. Lekker met chilisaus!

© 2019 by Kirsten Bloemen