Vegan stoofvlees

Bijgewerkt: 24 feb 2019



Weer een bewijsje dat je als vegan helemaal niks hoeft te missen: ik maakte vegan stoofvlees EN HET WAS ZO LEKKER. Helemaal enthousiast hierover. Mijn vriend was nóg gelukkiger dan ik, want stoofvlees was in zijn non-vegaperiode altijd zijn favoriete saus bij de friet – bij mij staat satésaus toch echt op nummer 1. Helemaal chill dat deze optie er weer is dus!



Voor twee personen

  • 2 uien

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 pakje vegetarische kipstuckjes

  • 100 ml rode wijn

  • 200 ml groentebouillon

  • 120 gram peperkoek

  • Mosterd

  • Sojasaus

  • 1 laurierblad

  • 3 eetlepels hacheekruiden

  • 0,5 theelepel gemalen kruidnagel

  • 0,5 theelepel tijm

  • 0,5 theelepel cacaopoeder

  • Peper


  1. Snij de uien in halve ringen. Verhit wat olijfolie in een braadpan, bak hierin de ui en pers de knoflook uit. Snij ondertussen de kipstuckjes wat kleiner en bak deze mee met de ui en knoflook, totdat ze goudbruin zijn.

  2. Blus het geheel af met de wijn en bouillon. Snijd de peperkoek in plakken en smeer deze plakken in met mosterd. Leg de plakken bovenop de saus en druk een beetje aan. Doe een flinke scheut sojasaus, het laurierblaadje, de kruidnagel en tijm erbij, gooi er nog wat peper overheen en laat een half uurtje sudderen.

  3. Roer – als de peperkoek helemaal is opgelost – goed door en kijk even of je saus de juiste dikte heeft; als het te dun is kun je er nog wat ontbijtkoek bij doen, als het te dik is nog wat wijn en bouillon.

  4. Doe het cacaopoeder en de hacheekruiden erbij. Laat het geheel nog vijf minuutjes sudderen, haal het laurierblaadje eruit en klaar is je stoofvlees!





© 2019 by Kirsten Bloemen