Vegan roti

Bijgewerkt: mei 6



Als je vega(n) wordt, word je over het algemeen veel creatiever in de keuken en ga je allemaal nieuwe dingen uitproberen. Roti is zo'n voorbeeld van een gerecht dat ik nooit eerder heb gegeten voordat ik vega(n) werd, maar sinds m'n roti-ontmaagding ben ik 100% fan. ZO LEKKER.


Voor 4 personen

  • 1 ui

  • 4 tenen knoflook

  • 400 gram sperziebonen

  • 1 blikĀ kikkererwten

  • 3 tomaten

  • 2 bakjes vegetarische kipstuckjes

  • 500 gram aardappels (het handigst is als je zo'n zakje met geschilde aardappels pakt)

  • 400 ml groentebouillon

  • 4 rotivellen (de grotere supermarkten hebben dit wel, anders ook te vinden bij een toko! Mocht ze echt niet kunnen vinden, kun je eventueel ook wraps gebruiken, maar dit is officieel vast uit den boze šŸ˜‚)

  • 5 theelepels kerrie

  • 1 theelepel gemalen komijnzaad

  • 1 theelepel chilipoeder (of minder, als je niet van pittig houdt)


  1. Snipper de ui en snij de tomaten in blokjes.

  2. Spoel de sperziebonen af onder de koude kraan en snij de puntjes eraf.

  3. De aardappels mogen indien nodig geschild worden en daarna in stukken van 2 centimeter worden gesneden.

  4. Laat de kikkererwten uitlekken.

  5. Verhit wat olie in een (grote) pan en bak hierin een minuut de ui. Voeg daarna de bofkip toe en pers de knoflookteentjes boven de pan uit. Voeg ook de kruiden toe.

  6. Gooi nu de tomaten, aardappels, kikkererwten en sperziebonen erbij, roer goed door en schenk de groentebouillon in de pan. Het geheel moet net niet helemaal onder staan, dus schenk eventueel wat meer bij als 400 ml bouillon te weinig is.

  7. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het geheel 40 minuten sudderen met de deksel op de pan.

  8. Kijk als de roti nog zo'n 10 minuten te gaan heeft hoe het ervoor staat. Is het geheel nog te nat? Schep dan met een glas wat bouillon eruit en laat de laatste minuutjes de deksel van de pan.

  9. Bak de rotivellen door ze aan beide kanten zonder olie te bakken in een pan, totdat ze bruine vlekjes krijgen. Serveer de roti met de rotivellen en smullen maar!


© 2019 by Kirsten Bloemen