Vegan quesedillas met gegrilde groenten



Gegrilde groenten, bonen, guacamole en vegan kaas tussen twee krokante wrappies; ik weet niet hoe het met jou zit, maar sounds like heaven to me.

Alleen dat omdraaien in de pan blijft toch altijd een dingetje voor moi. Vriendlief was niet in de buurt – en daarbij ben ik natuurlijk een strong independent woman who can flip d'r quesedilla potverdorie by herself – dus heb ik het opgelost door een pannendeksel op de koekenpan te leggen en de koekenpan om te draaien, zodat de quesedilla op m'n deksel lag. Kun je hem daarna zo de pan weer inschuiven. Wie motorisch gezien niet handig is, moet slim zijn!

Voor twee personen

  • 4 wraps

  • 1 rode ui

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 rode paprika

  • 1 gele paprika

  • 1 blik zwarte bonen

  • 2 zoete aardappels

  • 4 tomaten

  • 2 avocado’s

  • Geraspte vegan kaas (bijvoorbeeld van Wilmersburger)

  • Citroensap

  • Verse koriander

  • Komijnzaad

  • Chilipoeder

  • Paprikapoeder

  • Olijfolie


  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en laat de bonen uitlekken. Snij de paprika's in reepjes en snij de rode ui – en die mag best grof gesneden worden. Schil de zoete aardappels en snij deze in dunne schijfjes. Gooi de paprika's, ui en zoete aardappel in een ovenschaal en pers twee teentjes knoflook uit. Besprenkel het geheel met olijfolie en kruid met koriander, komijnzaad, chilipoeder en paprikapoeder. Hussel goed door zodat alles onder de olie en kruiden zit en zet de ovenschaal ongeveer veertig minuten in de oven. Begin pas met stap 2 als de groenten nog een kwartier moeten.

  2. Snij de tomaten in blokjes, doe ze in een schaaltje en kruid de blokjes met wat peper, zout en de verse koriander.

  3. Gooi de bonen in een pan en laat de bonen goed warm worden. Doe ze daarna in een schaal, kruid met wat komijn en pureer de bonen.

  4. Maak guacamole door het vruchtvlees van de twee avocado's en een uitgeperst teentje knofloflook te pureren met een scheutje citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Haal de groenten uit de oven als ze klaar zijn.

  5. Smeer de buitenkant van een wrap in met wat olie en laat een ruime koekenpan alvast warm worden (zonder olie!). Smeer de binnenkant van een wrap in met het bonenstampje en de guacamole, strooi er lekker wat vegan kaas overheen, beleg dan met de tomatenblokjes en de groenten uit de oven en doe er als laatst nog wat kaas overheen. Plaats een andere wrap erop en druk goed aan. Smeer de buitenkant van deze wrap ook in met wat olie.

  6. Plaats de quesedilla voorzichtig in de warme pan en bak aan beide kanten zo'n twee minuutjes, zodat de kaas smelt en de wraps een knapperig, bruin buitenkantje krijgen. Vergeet niet voor je mede-eter ook een quesedilla te maken en serveer met extra guacamole. Smakelijk!






© 2019 by Kirsten Bloemen