Vegan kroketbroodjes



Jongens, enorm goed nieuws uit vegan-junkfood-land: naast mijn famous vegan frikandelbroodjes, die veel van jullie ondertussen al weleens hebben gemaakt, presenteer ik u nu ook een recept voor vegan kroketbroodjes. Speciaal voor degenen die meer #teamkroket zijn dan #teamfrikandel. Proeft en zij gult genieten!


Voor 4 kroketbroodjes


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer de kroketten een klein beetje in met olijfolie en leg ze 10 minuutjes in de oven.

  2. Leg ondertussen de bladerdeegvellen op het aanrecht, zodat deze kunnen ontdooien.

  3. Smeer op de bladerdeegvellen een laag mosterd. Rol vervolgens de kroketten in het bladerdeeg en druk aan de zijkanten goed dicht met een vork. Maak nog wat sneetjes aan de bovenkant en smeer een klein beetje olijfolie op de broodjes.

  4. Bak de kroketbroodjes in 25 minuten af in de oven (nog steeds op 200 graden) en smullen maar! PS Let wel op je tong, want die dingen zijn HEET vanbinnen.

© 2019 by Kirsten Bloemen