Vegan kipsamosa's


Een samosa is een heel lekker Indiaas deeghapje met vulling. Je hebt normaal gesproken een vegetarische versie en een kipversie. Omdat vegetarische kipstuckjes me hier heel lekker in leken, besloot ik gewoon voor de vleesversie te gaan - vegan of course. šŸ’š

Mā€™n vriend en ik aten ze als hapje bij een Harry Potter-film, maar je kunt ze ook als voor- of bijgerecht eten!


Voor 10 samosa's

  • 1 pakje hartig taartdeeg van Koopmans

  • 1 bakje vegetarische kipstuckjes

  • 1 bosuitje

  • 1 grote aardappel

  • 40 gram diepvrieserwten

  • 1 teentje knoflook

  • 1 theelepel geraspte gember

  • Paprikapoeder

  • Komijn

  • Kerriepoeder

  • Kurkuma

  • Chilipoeder

  • Zout

  • Olijfolie


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de vellen deeg op het (schone) aanrecht, zodat ze kunnen ontdooien. Haal ook vast de erwtjes uit de diepvries.

  2. Schil de aardappel, snij in blokjes en kook in een kwartiertje gaar.

  3. Snij ondertussen de kipstuckjes wat kleiner. Verhit wat olie in de pan en bak hierin de kipstuckjes. Pers een knoflookteentje uit en voeg lekker wat van de aangegeven kruiden bij de kipjes. Rasp een theelepel gember, snij de bosui in ringetjes en voeg dit samen met de erwtjes bij de kipstuckjes. Laat nog een paar minuutjes bakken.

  4. Giet ondertussen de aardappeltjes af, maar bewaar wel een klein beetje kookvocht. Stamp met dit vocht een puree van de aardappel. Er mogen best wat grove stukjes in zitten!

  5. Maak rondjes van de deegvellen door er een schaaltje op te zetten (op de kop dus) en de zijkanten weg te snijden. Beleg de helft van het rondje met vulling en vouw dan dicht. Druk de zijkanten goed aan met een vork. Leg de samosa's op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Na 20 minuutjes in de oven zijn ze ready to eat! Lekker met chilisaus on the side.



© 2019 by Kirsten Bloemen