Vegan kipkerriesalade


Verjaardag = toastjes met smeersels. Dus besloot ik me te wagen aan een vegan kipkerriesalade. En met succes: de visite besloot unaniem dat-ie superlekker was! Was ook wel te zien aan de snelheid waarmee de schaal leeg ging, trouwens.

Het lekkerste is om deze salade een dag van tevoren te maken; zo kunnen de smaken goed intrekken en smaakt-ie op z'n best. Toastje of broodje d'r bij en smullen maar!



Voor een flink schaaltje

  • 1 pakje vegetarische kipstuckjes

  • 4 el vegan mayonaise (ik gebruikte Remia Mayolijn)

  • 3 el ongezoete sojayoghurt

  • 2 bosuitjes

  • 2 tl mosterd

  • Scheutje citroensap

  • 1 el kerriepoeder

  • Verse bieslook

  • Uipoeder

  • Knoflookpoeder

  • Peper

  • Zout


  1. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de kipstuckjes. Kruid ze met wat ui- en knoflookpoeder. Leg de kipstuckjes daarna op een keukenpapiertje om af te koelen.

  2. Doe de mayo, yoghurt en mosterd in een schaaltje. Doe er een scheutje citroensap en de kerriepoeder bij en roer goed door. Snij de bosuitjes in ringetjes en gooi ook in het schaaltje. Knip ook een paar stengels bieslook klein boven de salade.

  3. Pak er twee vorken bij en trek de kipstuckjes een beetje uit elkaar, zodat ze de juiste grootte hebben. Voeg de kipstuckjes bij de salade, roer goed door en breng op smaak met wat peper en zout. Proef even of er nog wat kerrie, bieslook, peper of zout bij moet en zet je salade daarna een paar uur in de koelkast. Of eet hem meteen op, dat kan natuurlijk ook.


© 2019 by Kirsten Bloemen