Vegan huidverzorging: welke producten gebruik ik?

Ik ben niet heul erg een meisje-meisje. Heeft waarschijnlijk ook een beetje te maken met het feit dat ik opgroeide met vier oudere broers. Ik vind het leuk en mooi om wat make-up op m’n knikker te smeren, maar ik weet niet precies het verschil tussen een primer en een concealer, en hoe mensen hun gezicht contouren is voor mij al helemaal een raadsel. Als ik naar een feestje of festival ga, probeer ik soms als extraatje oogschaduw op te doen à la smokey eye of zo en dat lukt vaak best aardig. Soms ziet het er overigens ook uit alsof carnaval al is begonnen. Tot zover reikt mijn make-upkennis.
Idem dito met huidverzorging. Jarenlang heb ik mijn make-up eraf gehaald met een afhaaldoekje (OMG! Foei! Schande! Extreem slecht! hoorde ik later) en dag- en nachtcrème gebruikte ik ook nog maar sinds een paar jaar. Gewoon, lekker wat goedkoops van de Kruidvat. En voelde inderdaad wel prettig, zo’n crèmepje op je huid. Maar veel verschil qua huid zag ik verder niet.
Vegan power
Wat ik wél merkte, was een plantaardige levensstijl. Want sinds ik vegan eet, is mijn huid er supererg op vooruit gegaan. Ik heb nooit echt een hele slechte huid gehad – ok ok, de ongemakkelijke puistenperiode als kersverse puber daargelaten – maar mijn huid is nu stralender, minder grauw en ik heb een veel minder vette t-zone dan toen ik nog vleesch en kaas at. Waar mijn huid ook blij van wordt: ik drink altijd 2 liter water per dag. Minstens. Soms heb ik nog wel een puistje hier en daar, hoor. En ja, soms ook gewoon een hele uitbarsting. Dat komt dan meestal door veel ongezond eten, alcohol of stress. Na Kerstmis (= 8 liter rode wijn, 12 kilo eten en weinig slaap) bijvoorbeeld, zag ik dat wel even terug aan mijn huid. Maar over het algemeen doet het plantendieet mijn huid vooral veel goeds.
Om dit nog wat extra bij te zetten, besteed ik tegenwoordig ook meer zorg aan mijn huid. Daarnaast moet ik het toch ook echt onder ogen gaan zien: ik word ouder. Ja, ik ben nog maar 25, maar ik merk gewoon al dat de vouwen van mijn kussen ’s ochtends vroeg langer blijven staan. En daar waar ik vroeger tot 06.00 kon stappen en er dan nog fabuleus uit kon zien, word ik nu toch wel iets minder fabuleus wakker dan dat ik vijf jaar geleden deed. Daarnaast heb ik ooit ergens gelezen dat je vanaf 25 jaar moet gaan smeren om rimpels tegen te gaan, dus je begrijpt: ik ben me er toch maar even in gaan verdiepen.
Éminence
Een tijd geleden, op papa’s 60e verjaardag, sprak ik Annelies, een vriendin van papa en mama die ik zelf ook al m’n ganze leven ken. Annelies is importeur van Éminence Organic Skin Care en eigenaresse van Beauty Spa Annelies in het Brabantse dorpje waar ik geboren en getogen ben. We hadden het over mijn blog, veganisme, wat natuurlijke ingrediënten voor je lichaam kunnen doen, etc. En kwamen zo bij het merk wat zij gebruikt en verkoopt: Éminence Organics.
Éminence is van origine een Hongaars merk en ze zijn ondertussen al 10 jaar de beste organische skin care van Amerika. Éminence is een bedrijf dat heel erg bezig is met het beste voor je huid én de wereld. Hun producten worden gemaakt met alleen maar natuurlijke ingrediënten, zoals broccoli, komkommer, rozen, citrusvruchten, boerenkool, aardbeien en pompoen. Omdat er verder niks chemisch of verdunnends wordt toegevoegd, zijn ook de beautyproducten heel puur en geconcentreerd. Kijk maar eens op jouw dichtstbijzijnde beautypotje: waarschijnlijk is het eerste ingrediënt aqua. Bij Éminence wordt geen water toegevoegd, daardoor is het heel geconcentreerd en heb je er maar weinig van nodig. Je doet er zelf een beetje water bij om het te verdunnen. De ingrediënten worden met de hand geplukt, eerst van de biologische, Hongaarse boerderijen en inmiddels plukken ze deze ingrediënten van over de hele wereld. Hierbij wordt gekeken naar wanneer de planten en vruchten optimaal zijn qua vitamines en er wordt zelfs rekening gehouden met de stand van de maan(!).
Duurzaam
Voor de productie van deze planten gebruikt Éminence enkel zonne- en windenergie en voor elk verkocht product wordt er een boom geplant. Daarnaast hebben ze een eigen Kids Foundation opgezet waarbij ze ernstig zieke kinderen iedere dag een gezonde, biologische maaltijd verzorgen, zodat ze wat kunnen aansterken. Je snapt: hier werd ik al vrij blij van.
Omdat dit me wel aansprak, mocht ik van Annelies wat producten uitproberen om te kijken of het ook iets voor mij was en tja… Nu bestaat heel mijn beautyroutine uit deze producten en wil ik niet meer anders. Dús. Wat gebruik ik? (En ja, ik heb uitleg moeten krijgen wanneer ik nou precies wat moet gebruiken, want zelf kwam deze boerenpummel niet verder dan de dag- en nachtcrème bij het opstaan of voor het slapengaan haha.)
1. Renigen
Ik reinig mijn huid altijd met de Stone crop cleansing oil. Een lekker olietje met jojoba-olie, zonnebloem en stone crop. Daarnaast gebruik ik regelmatig, maar niet elke dag, de Red current exfoliationg cleanser. Hier zit ook een korreltje in, wat geloof ik fijngemalen olijfzaad is, dus dat is fijn voor een grondige schoonmaak.
2. Verzorgen
Dan de crèmes. Voor mijn ogen gebruik ik de Cucumber eye gel met, jawel, komkommer. Je voelt de huid rond de ogen lekker strak en fris worden van deze crème. Dan gebruik ik de Roseship whip moisturizer als dag- en nachtcrème, waar rozenbottel, pectine en citroen- en wortelsap in zit. Dit verzacht de huid, zonder het vet te maken, én de crème ruikt naar zo’n Fruitella aardbeisnoepje. Lekkâh.
3. Opfrissen
Ook heb ik nog de Lime refresh tonique om mijn huid door de dag een opfrissertje te geven. Ik kan in de loop van de dag nog wel eens een glimmende t-zone krijgen en door een spuitje van deze tonic met citroensap en groene thee op m’n gezicht te doen, ga ik dat tegen. Ik verdun deze tonic ook weleens met mijn dagcrème, lekker fris.
4. Voeden
Ongeveer eens in de week doe ik een lekker maskertje op nadat ik mijn huid goed heb gereinigd. Meestal voor het douchen, zodat ik het in de douche eraf kan spoelen. Hiervoor gebruik de Pear & poppy seed microderm polisher, met appel en peer. Leuk weetje: de meeste maskers van Éminence kun je de hele nacht laten zitten. Scheelt weer een keer smeren met je nachtcrème!
Na de douchebeurt smeer ik me in met de Apriocot body oil. Een bodylotion met abrikoosolie, druivenpitten en jojoba. Na dit masker, een uitgebreide douchebeurt en de bodylotion voel ik me altijd 1000% fris en fruity heb ik voor mijn gevoel de optimale hygiënegrens bereikt. *Zingt: She’s fresh, fresh…. Exciting*
Prijs
Nu denk je misschien: ja lache, zulke producten, maar hoeveel kost dit grapje wel niet? Nou, dat is het leuke: je verwacht misschien dat dit een superduur merk is, maar Éminence is gewoon een middenklasser. Dat betekent dat je voor een pot dag- en nachtcrème zo rond de 50 euries neerlegt. Inderdaad duurder dan huismerk Hema of Kruidvat, maar je doet er wel superlang mee, omdat niet de fabrikant maar jij de producten verdunt met water. Daarnaast heb je met deze producten alleen het allerbeste voor je huid, heel veel werkzame stoffen en zónder gek, chemisch, toegevoegd spul. En dat gaat je huid echt blij van worden.
Benieuwd geworden naar de producten van Éminence? Hier lees je meer over het merk en kun je kijken welke producten bij jouw huid passen.
PS In een paar producten van Eminence zit honing, maar verder is het helemaal vegan en natuurlijk absoluut niet op dieren getest. Hier vind je een lijst met welke producten sowieso vegan zijn.
PPS Dan nog iets wat mij verder niet boeit maar jij misschien wel leuk vindt om te weten: onder andere Jennifer Lawrence, Meghan Markle, Chris Hemsworth, Cameron Diaz en Channing Tatum zijn fan van Émincence. Ook heeft Éminence megaveel awards gewonnen.
PPPS Dit artikel is geschreven in samenwerking met Éminence, maar dat heeft verder geen invloed op het enthousiasme van mij. Ik schrijf uiteraard alleen over dingen waar ik oprecht blij van word. ????