Vegan frikandelbroodjes

test alt text
Ik vind die balletjes van Vegafit en de Aldi dus altijd wat weg hebben van frikandellen. Ik eet ze dan ook regelmatig op een broodje met mayo (en m’n vriend die van speciaal houdt ook met curry en uitjes) en dan waan ik me weer even in de hockeykantine na een strijdlustige hockeywedstrijd. #goodoldtimes
En dus dacht ik: als die balletjes naar frikandel smaken, kan ik er toch ook frikandelbroodjes van maken? O, jazeker. Proeft en zij gult ervaren.
Voor 6 frikandelbroodjes
1 bakje vegan balletjes van Vegafit of Aldi
1 bakje vegan balletjes van Vegafit of Aldi
6 plakjes vegan bladerdeeg (bijvoorbeeld Koopmans origineel)
 • Curry
 • Beetje sojamelk
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg het bladerdeeg op het aanrecht, zodat het kan ontdooien.
  2. Ga met een mesje dunnetjes over het midden van het bladerdeeg (niet erdoorheen snijden!). Daarna mag je aan de rechterkant wat sneetjes maken (wel erdoorheen snijden). Zie foto hieronder!
  3. Smeer aan de linkerkant van het bladerdeeg wat curry. Ik gebruikte anderhalf theelepeltje per broodje, maar ik ben niet zo’n sausmens. Hou je wel van curry, gooi er dan vooral lekker veel op. Kiek maar wat je lekker vindt.
  4. Snij de balletjes doormidden en leg ze op de curry. Er kunnen 4 halve balletjes op een plakje bladerdeeg.
  5. Vouw het frikandelbroodje dicht en prik de zijkant goed dicht met een vork. Aan de korte zijkanten kan het deeg waarschijnlijk niet helemaal dicht vanwege de balletjes, maar duw het bladerdeeg daar maar een beetje naar beneden.
  6. Smeer met een kwastje een beetje sojamelk over de frikandelbroodjes en schuif ze voor 15 tot 25 minuten in de oven. Dit ligt een beetje aan je oven, dus check even hoe ver ze zijn na een kwartiertje. Daarna is het smullen geblazen!