Vegan frikandelbroodjes

Bijgewerkt: sep 9De AH heeft sinds kort mini-frikandellen, maar ik vind de vegan gehaktballetjes van de Jumbo en Aldi ook altijd wat weg hebben van frikandellen. Ik eet ze dan ook regelmatig op een broodje met mayo (en m'n vriend die van speciaal houdt ook met curry en uitjes) en dan waan ik me weer even in de hockeykantine na een strijdlustige hockeywedstrijd. #goodoldtimes

En dus dacht ik: met die frikandellen of balletjes kan ik natuurlijk ook gewoon oldschool frikandelbroodjes van maken. O, jazeker. Proeft en zij gult ervaren.


Voor 6 frikandelbroodjes

  • 1 bakje vegan balletjes van Jumbo of Aldi of mini-frikandellen van de Albert Heijn

  • 6 plakjes vegan bladerdeeg (bijvoorbeeld Koopmans origineel)

  • Curry

  • Beetje sojamelk


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg het bladerdeeg op het aanrecht, zodat het kan ontdooien.

  2. Ga met een mesje dunnetjes over het midden van het bladerdeeg (niet erdoorheen snijden!). Daarna mag je aan de rechterkant wat sneetjes maken (wel erdoorheen snijden). Zie foto hieronder!

  3. Smeer aan de linkerkant van het bladerdeeg lekker wat curry.

  4. Snij de balletjes doormidden en leg ze op de curry. Er kunnen 4 halve balletjes op een plakje bladerdeeg.

  5. Vouw het frikandelbroodje dicht en prik de zijkant goed dicht met een vork. Aan de korte zijkanten kan het deeg waarschijnlijk niet helemaal dicht vanwege de balletjes, maar duw het bladerdeeg daar maar een beetje naar beneden.

  6. Smeer met een kwastje een beetje sojamelk over de frikandelbroodjes en schuif ze voor 15 tot 25 minuten in de oven. Dit ligt een beetje aan je oven, dus check even hoe ver ze zijn na een kwartiertje. Daarna is het smullen geblazen!© 2019 by Kirsten Bloemen