Vegan fried chicken

Raar maar waar: ik heb vaak dat ik dat ik heel gedetailleerd droom over een nieuw recept of artikelidee (terwijl ik daar dan in wakkere toestand nog nooit over na heb gedacht). Van de week kwam ik weer halfslapend beneden en mompelde ik tegen de boyfriend dat ik had gedroomd dat ik vegan fried chicken aan het maken was, dus dat ging ik wel effe uitproberen. En zo geschiedde. Bedankt onderbewustzijn, voor dit perfecte idee. Het was geweldig. Voor 2 personen 1 pakje vegetarische kipstuckjes (ik gebruikte die van De Vegetarische Slager, omdat die stukken het grootst zijn) Bloem Maizena Panko Kipkruiden Chilipoeder Knoflookpoeder Paprikapoeder Peper Zout Zonnebloemolie Saus naar keuze (bijvoorbeeld barbecuesaus of vegan mayonaise) Eerst even alles klaarzetten: doe in een diep bord of schaaltje een laag bloem. Gooi hier vervolgens flink wat van alle kruiden bij en meng goed door. Pak er een schoteltje bij, doe hier een laagje water op en voeg hier een eetlepel maizena aan toe. Strooi op een ander schoteltje een laag panko. Zet een diepe koekenpan op het vuur en giet hier een flinke laag zonnebloemolie in. Mocht je een frietpan hebben: daarmee kan het natuurlijk ook. Pak de kipstuckjes erbij. Haal deze eerst door het maizenapapje, dan door de bloem, dan nog heel lichtjes door het maizenpapje (let op dat de bloem er niet helemaal af gaat) en tot slot door de panko. Druk even goed aan als ze in de panko liggen en leg ze daarna op een bord, totdat je alle kipstuckjes hebt gehad. Controleer of het vet heet genoeg is door er een pankostukje in te gooien. Als het meteen begint te borrelen, is de temperatuur goed! Bak de kip tot het korstje mooi bruin is (draai eventueel halverwege om als ze niet helemaal onder de olie staan). Dit gaat best snel, binnen 2 minuutjes zijn ze wel klaar! SMAKELIJK.