Vegan caesar salade

Bijgewerkt: 6 jun 2018


Ja lieve mensen, dit keer wél een blaadje sla. Want daar had ik zin in nu het zo warm is onder d'n arm. Ik besloot de welbekende caesar salade te veganizen. Kan me trouwens niet herinneren dat ik ooit een 'echte' caesar salade heb gegeten; ik heb het gerecht regelmatig gespot op de tig menukaarten die ik mijn leven vast heb gehad, maar ja. Deze non-fitgirl is nou niet bepaald zo'n persoon die een salade bestelt als ze uit eten gaat. Iets met hesjtek yolo en zo.



Voor 2 personen

Voor de croutons

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 Italiaanse bol (of ander brood)

  • Italiaanse kruiden

  • Edelgistvlokken

  • Olijfolie

Voor de dressing

  • 1,5 eetlepel vegan mayo (heb het al vaak gezegd: Remia Mayolijn is the best)

  • 1,5 theelepel mosterd

  • 1 theelepel appelcider azijn

  • 1 theelepel peterselie

  • Peper

  • Zout


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en snij het brood in de gewenste crouton-grootte. Schenk een laagje olie in een schaaltje, pers twee teentjes knoflook uit en voeg wat Italiaanse kruiden toe. Roer door elkaar en smeer met een kwastje het brood in met de knoflookolie. Leg de stukjes brood op een met bakpapier beklede bakplaat en zet voor 10 minuutjes in de oven.

  2. Snij ondertussen de sla, komkommer, tomaatjes en avocado in stukjes en doe in een grote kom. Voeg ook de kappertjes toe.

  3. Als de croutons klaar zijn, mag je ze in een schaaltje doen. Gooi er edelgist overheen voor een lekkere Parmezaanse kaas-achtige smaak en hussel even goed.

  4. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de chicken strips. Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mixen in een kommetje. Breng op smaak met wat peper en een snufje zout.

  5. Snij de chicken strips in kleinere stukjes en voeg samen met de dressing bij de salade. Mix alles goed en voeg als laatste de croutons toe. Zo, dat was 'm. Smakelijk!

© 2019 by Kirsten Bloemen