Uiensoep


Lekker met een hoofdletter L: uiensoep zoals mijn oma hem vroeger maakte, maar dan natuurlijk even geveganiseerd. Maar let op: linke soep wel, deze uiensoep. Voor je het weet zit je aan je derde kom en ben je in verwachting van een soupbaby. #nietgeplandwelgewenst


Lekker met een stokbroodje met vegan kruidencrème (Jumbo)!


Voor 4 personen:

  • 5 uien

  • 2 eetlepels plantaardige boter of olijfolie

  • 3 tenen knoflook

  • 0,5 theelepel peper

  • 0,25 theelepel suiker

  • 20 gram bloem

  • 1 liter groentebouillon

  • 2 deciliter witte wijn (optioneel)

  1. Snij de uien in dunne ringen.

  2. Smelt de boter in de pan en fruit hierin de uien. Pers ook de knoflook uit en laat dit al roerend 10 minuutjes bakken.

  3. Voeg de peper, suiker en bloem toe, roer even goed door en zet de pan dan 5 minuten van het vuur.

  4. Zet de pan weer op het vuur en schenk de groentebouillon erbij. Breng dit aan de kook en laat de soep een kwartier koken. Breng op smaak met nog wat peper en een beetje zout en je soep ready!


Eventueel ook lekker om geraspte vegan kaas toe te voegen, bijvoorbeeld van Violife.


© 2019 by Kirsten Bloemen