Taco's met vega gehakt, bonen en tomatensalsa


Hoe je ze moet eten of moet neerzetten zonder dat alles eruit flikkert (zie bijvoorbeeld die linkse šŸ˜‚) weet volgens mij niemand, maar lekker zijn ze wel: TACO'S! Ik maakte ze met vegetarisch gehakt, bonen, paprika, tomatensalsa Ć©n guacamole. Heerlijk en binnen no time klaar!


Voor vier personen

  • 1 pak tacoschelpen (of 2 bij grote honger)

  • 2 bosuitjes

  • 1 pakje vegetarisch gehakt

  • 1 rode paprika

  • 1 groene paprika

  • 1 blik kidneybonen

  • 1 blik zwarte bonen

  • 1 blikje maĆÆs

  • Knoflookpoeder

  • Uipoeder

  • Chilipoeder

  • Peper

Voor de tomatensalsa

  • 4 tomaten

  • 1 rode ui

  • 2 teentjes knoflook

  • Scheutje citroensap

  • Verse koriander

  • Verse peterselie

  • Chilipoeder

  • Peper

  • Zout

Voor de guacamole

  • 2 avocado's

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 eetlepels sojayoghurt

  • Scheutje citroensap

  • Peper

  • Zout


  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Snij de bosuitjes en de paprika's en doe ze in aparte schaaltjes ā€“ de twee kleuren paprika's kunnen gewoon bij elkaar in het schaaltje. Laat de maĆÆs en daarna de bonen uitlekken en doe dit ook in schaaltjes, de zwarte en kidneybonen mogen ook bij elkaar.

  2. Verhit wat olie in de pan en bak hierin het gehakt. Kruid goed met de aangegeven kruiden en doe daarna in een schaaltje. Als de oven warm is, mogen de tacoschelpen een kwartiertje in de oven.

  3. Maak ondertussen de tomatensalsa. Snij de tomaten en de rode ui in blokjes en doe in, jawel, een schaaltje. Pers de knoflook uit boven het schaaltje en doe er een scheutje citroensap bij. Hak wat verse koriander en peterselie fijn en kruid het geheel met de verse kruiden en chilipoeder, peper en een snufje zout.

  4. Maak de guacamole door alle ingrediƫnten hiervoor in de blender te gooien en te blenden tot een romige saus. Breng op smaak met peper en zout (en eventueel nog wat chilipoeder als je van pittig houdt).

  5. Zet alle schaaltjes op tafel, haal de schelpjes uit de oven en vullen maarrr!


© 2019 by Kirsten Bloemen