Spinaziesalade met vegan spekjes, appel en pecannoten



Zoals jullie misschien al weten, ben ik helemaal niet zo’n salade-girl (what’s in a name), maar deze salade zou ik letterlijk elke dag kunnen eten (als ik wel soms friet on the side zou mogen dan). Iets met spinazie, appel, vegan spekjes, pecannoten en nog wat dingskes. Kortom: megalekker recept. En, ook altijd fijn, het staat binnen 10 minuten op tafel. Ik heb deze salade trouwens heel erg op handjesgevoel gemaakt, zoals je bij de ingrediëntenlijst kan zien, haha.

Voor 2 personen

  • 2 flinke handen verse spinazie

  • 1 kleine rood uitje of een halve van normale grootte

  • 1 pakje vegan spekjes (AH) of vegan bacon (De Vegetarische Slager)

  • 1 avocado

  • 1 appel (ik had Jonagold)

  • 1 flinke hand cherrytomaatjes

  • 2 handjes gedroogde cranberry's

  • 1 handje pecannoten


Voor de dressing

  • 2 theelepels balsamico azijn

  • 1 theelepel mosterd

  • 2 theelepels sriracha saus

  • 0,5 theelepel suiker

  • Knoflookpoeder

  • Paprikapoeder

  • Peper


  1. Pak 2 diepe borden en doe in elk bord een flinke hand spinazie.

  2. Snij de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snij de appel daarna in kleine stukjes, net zoals de avocado en cherrytomaatjes. De ui mag in halve ringen gesneden worden. Verdeel dit allemaal over de borden. Gooi er daarna ook nog de cranberry's en pecannoten bij.

  3. Verhit wat olie of plantaardige boter in de pan en bak hierin de spekjes 4 minuten.

  4. Maak ondertussen de dressing door alles bij elkaar in een schaaltje te gooien – de kruiden mogen op gevoel – en goed te roeren.

  5. Verdeel de spekjes over de borden, gooi de dressing eroverheen en klaar is Kees!


© 2019 by Kirsten Bloemen