Gevulde puntpaprika's met vega gehakt, linzen en champignons


Dit was een typisch gevalletje van koken met restjes. En dat pakte potverdorie goed uit! Eet een aardappeltje of rijst bij deze gevulde paprika's en je hebt een heerlijk maaltje.


Voor 2 à 3 personen

  • 2 puntpaprika’s

  • 1 blik linzen

  • 1 bakje vegetarisch gehakt

  • 1 bakje champignons

  • 1 klein blikje tomatenpuree

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 bosuitjes

  • Handje pijnboompitten

  • Paprikapoeder

  • Chilipoeder

  • Peper

  • Zout


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Smeer de paprika’s in met wat olie, strooi er wat peper en zout overheen en leg ze in een ovenschaal. Schuif de paprikaatjes voor 10 minuten in de oven.

  2. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en laat de linzen uitlekken. Bak het vegagehakt, kruid met peper, paprika- en chilipoeder en voeg een eetlepel tomatenpuree toe. Laat 3 minuten bakken.

  3. Voeg dan de champignons toe en bak een paar minuten mee. Als laatste mogen de linzen erbij.

  4. Haal de paprika's uit de oven en vul ze met het gehaktmengsel. Zet ze daarna nog 15 minuutjes in de oven.

  5. Rooster ondertussen in een apart pannetje de pijnboompitten (zonder olie) en snij de bosuitjes in ringetjes.

  6. Haal de paprika's uit de oven als ze klaar zijn en garneer met de geroosterde pijnboompitten en de bosuitjes. Smullen!




© 2019 by Kirsten Bloemen