Plaattaart met vega kip, prei en courgette



Ultiem weekendvoedsel: deze knappe plaattaart! Binnen een handomdraai op tafel, súperlekker (beloofd) en je krijgt ook nog eens de benodigde pitamientjes binnen door alle groenten. In de oven schuiven, wijnfles ontkurken (of de ranja mengen, mag natuurlijk ook) en genieten maar!


Voor 2 à 3 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg (die van Tante Fanny is bijvoorbeeld vegan)

  • 1 rode ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 pakje vegetarische kipstuckjes

  • 1 prei

  • 1 courgette

  • 1 rode paprika

  • 2 eetlepels Alpro Go On

  • Geraspte vegan kaas, bijvoorbeeld van Wilmersburger of Violife (optioneel, zonder is het nog steeds lekker)

  • Citroensap

  • Paprikapoeder

  • Chilipoeder

  • Italiaanse kruiden


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij driekwart van de prei in ringetjes, de courgette in plakjes en de paprika in kleine stukjes. Snipper de ui heel klein.

  2. Verhit wat olie in de pan en bak hierin de bofkip. Kruid de kip royaal met paprikapoeder, chilipoeder en Italiaanse kruiden. Pers de knoflook uit en voeg dan de groenten toe, behalve de ui. Bak 2 minuutjes mee.

  3. Rol ondertussen het bladerdeeg uit en leg op de ovenplaat. Doe in een klein schaaltje 2 eetlepels Alpro Go On en voeg hier een scheutje citroensap bij. Roer even goed door. Dit fungeert als een soort crème fraîche, heel lekker! Smeer de Alpro over het bladerdeeg, maar laat wel een stukje rand over.

  4. Gooi de geraspte kaas over het bladerdeeg en verdeel daarna het kip-groentenmengsel over de plaattaart. Strooi als laatste de rode ui eroverheen.

  5. Schuif de plaattaart voor 25 tot 30 minuutjes in de oven en smullen maar!

© 2019 by Kirsten Bloemen