Pitabroodjes met gegrilde vegan kip en tzatziki


Potjandriedubbeltjes, dit was zooo lekker! Perfect maaltje voor een doordeweekse dag: een pitabroodje met (lekker veel) gegrilde vega kip, wat groenvoer en heerlijke tzatziki. Simpel, maar lekker. De tzatziki was ook zo zalig; we gingen er bijna spontaan de sirtaki van dansen. Helemaal in onze nopjes, m'n eetdate en ik.

De kip moet een paar uurtjes in de marinade liggen. De tzatziki zou ik dan ook alvast maken, dan kunnen de smaken lekker intrekken. De kip kan tevens op de barbecue worden gebakken, ook lekkâh!


Voor twee personen

  • 2 bakjes vegetarische kipstuckjes (ik gebruikte die van de Vegetarische Slager, omdat die stukjes wat grover zijn)

  • 4 pitabroodjes

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 zakje botersla

  • 2 handjes cherrytomaten

  • Scheut citroensap

  • Chilivlokken

  • Verse rozemarijn

  • Olijfolie


Voor de tzatziki

  • 0,5 komkommer, geraspt

  • 300 gram Alpro Go On (mocht je nog sojayoghurt in de koelkast hebben staan: kan eventueel ook)

  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst

  • 2 eetlepels gedroogde dille

  • 1 eetlepel citroensap


  1. Doe de kipstuckjes in een kom en besprenkel royaal met olijfolie en een scheut citroensap. Pers de knoflookteentjes uit boven de kom en kruid de bofkip met chilivlokken. Ontdoe 2 rozemarijntakjes van hun blaadjes en doe deze blaadjes bij de kip. Hussel goed door zodat alle kipstuckjes onder de marinade zitten en zet de schaal in de koelkast voor een paar uur.

  2. Maak de tzatziki door alle ingrediënten hiervoor in een kom te doen en te mixen. Zet ook de tzatziki in de koelkast.

  3. Na die paar uur: bak de pitabroodjes af zoals aangegeven. Verhit de grillpan (of barbecue) en bak de kip. Je hoeft geen (of nauwelijks) olie te gebruiken, omdat de kipjes al gemarineerd zijn. Snij, terwijl de kip z'n billen aan het grillen is, de cherrytomaatjes in vieren.

  4. Snij de pitabroodjes open als ze klaar zijn en vul ze met wat botersla. Doe daarna de gegrilde kip en de cherrytomaatjes erbij en gooi er een lekkere dot tzatziki op. Smakelijk!

© 2019 by Kirsten Bloemen