Pasta met avocado-spinaziepesto en cherrytomaatjes

Bijgewerkt: 6 jun 2018



Ik hield laatst nog een stukje maand over aan het eind van mijn banksaldo, dus wat ga je dan doen? Juist, op ontdekkingstocht langs de keukenkastjes. Iets met roeien met de riemen die je hebt. Bleek ik dus alles in huis te hebben voor deze lekkere pasta! #winning

Deze healthy pasta kan binnen een kwartiertje klaar zijn en dat is ook weleens lekker na een lange werkdag. Moet je trouwens wel een beetje een fatsoenlijke blender hebben; ik heb wel een tijdje staan hannesen met dat slappe ding van mij. Maar goed, het resultaat mag er wezen!

Als jouw supermarkt toevallig edelgistvlokken verkoopt, is het echt een aanradertje dat in je mandje te gooien. Edelgistvlokken hebben namelijk een kazige smaak en geven net dat beetje extra's aan deze pasta. Maar zonder is dit gerecht ook herlich naturlich.


Voor vier personen

  • 1 zak volkoren pasta naar keuze (ik hou altijd van penne)

  • 2 avocado's

  • 350 gram cherrytomaatjes

  • 200 gram spinazie

  • 50 gram pijnboompitten

  • 3 teentjes knoflook

  • 3 eetlepels edelgistvlokken (optioneel)

  • 3 eetlepels olijfolie

  • Citroensap

  • Gedroogde basilicum

  • Chilipoeder

  • Peper

  • Zout


  1. Kook de pasta zoals aangegeven. Gooi in de blender de avocado's (het vruchtvlees dan hè), spinazie, pijnboompitten (maar hou ook nog wat over voor garnering), knoflook, edelgistvlokken, olijfolie, wat basilicum, chilipoeder, peper en zout en twee scheuten citroensap. Pureer dit tot een lekkere pestosaus. Als het te droog is, mag er nog wat olie bij. Proef ook even of er genoeg kruiden in zitten!

  2. Laat een koekenpannetje heet worden (zonder olie!) en rooster de overige pijnboompitten tot ze een mooi bruin kleurtje krijgen. Snij de cherrytomaatjes in vieren.

  3. Giet de pasta af wanneer deze klaar is, gooi de pesto en cherrytomaatjes erbij en hussel door elkaar. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en met nog wat extra edelgistvlokken. Jummie! Love deze groene smurrie.



© 2019 by Kirsten Bloemen