Oosterse salade met paksoi en vegetarische kip


,,Hè, salade met een pak zooi?!'' vroeg le boyfriend verbaasd toen ik vertelde dat ik een salade met onder andere paksoi wilde maken. 😂

Nee, zooi zit er niet in. Wél een bult groenten. Heerlijk maaltje voor deze zonnige dagen dus!


Voor vier personen

  • 2 bakjes vegetarische kipstuckjes

  • 2 teentjes knoflook

  • 3 bosuitjes

  • 1 stronk paksoi

  • 250 gram champignons

  • 2 handen taugé

  • 4 plukjes milde kiemgroente

  • 1 rode paprika

  • 1 gele paprika

  • 200 gram sojabonen

  • 200 gram sugar snaps

  • 3/4 komkommer

  • Sesamzaadjes

  • Ketjap

  • Sambal

  • Verse munt

Voor de dressing:

  • 1 teentje knoflook, uitgeperst

  • 1 theelepel olijfolie

  • 2 eetlepels sojasaus

  • 2 theelepels rijstazijn

  • 2 theelepels geraspte gember

  • 1 theelepel citroensap

  • 0,5 theelepel suiker

  • 1 theelepel sesamzaadjes

  • 1 theelepel peper

  • Snufje zout


  1. Doe flink wat ketjap in een kom. Pers hier twee knoflookteentjes boven uit en voeg 1 à 2 theelepels sambal toe. Leg de kipstuckjes in deze marinade en strooi sesamzaadjes over de bofkip heen. Zet de kom in de koelkast.

  2. Snij de bosuitjes, champignons, paksoi, paprika's, komkommer en verse munt klein.

  3. Verhit wat olie in een wokpan en bak hierin de champignons. Voeg na twee minuutjes de paksoi en sugar snaps toe en als laatste de taugé. Gooi de gebakken groenten, samen met de rauwe groenten en de munt, in een grote kom of pan. Kruid de sojaboontjes met wat zout en gooi deze ook bij je salade.

  4. Verhit weer een klein beetje olijfolie in de wokpan en bak hierin de kipstuckjes. Maak ondertussen ook de dressing door alle ingrediënten hiervoor in een kommetje te doen en goed te mixen.

  5. Schep de salade op, verdeel de kipstuckjes over de borden en versier elk bord met een plukje kiemgroenten. Smakelijk!

© 2019 by Kirsten Bloemen