Mexicaanse nachoschotel met guacamole

Bijgewerkt: 6 jun 2018


If you don't like a good nachoschotel, I'm nacho type. Hihi. Ik maakte weer eens een nachoschotel en ay caramba, het was zo lekker! Dit receptje wil ik jullie dan ook niet onthouden. Zelfgemaakte guacamolesaus erbij (die overigens niet op de foto staat) en ik ben helemaal in m'n hum.

PS Schattig ovenschaaltje hè? Opgeduikeld bij de Action.


Voor twee à drie personen

  • 1 blik kidneybonen

  • 1 blik maïs

  • 1 paprika

  • 1 rode ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 blik tomatenblokjes

  • 1 bakje vegetarisch gehakt

  • 2 jalapeño pepertjes

  • 1 zak tortillachips

  • Vegan kaas (optioneel, want zonder ook erg lekker)

  • Verse koriander

  • Komijn

  • Paprikapoeder

  • Chilipoeder

  • Peper

  • Zout


Voor de guacamole

  • 2 avocado's

  • 1 rode ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 eetlepels sojayoghurt

  • Peper

  • Zout


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de paprika, jalapeño pepertjes, verse koriander en uien klein. Fruit de ui aan in een ruime pan. Voeg na een minuut het vegagehakt en de pepertjes erbij en pers de knoflook uit. Bak twee minuutjes en gooi dan ook de paprika erbij.

  2. Als het geheel een paar minuten heeft gebakken, mag je de bonen en maïs erbij doen. Kruid vervolgens goed met alle kruiden en gooi wat verse koriander erdoor. Als laatst mogen de tomatenblokjes erbij. Roer goed door en laat warm worden. Proef even of er nog wat meer gekruid moet worden.

  3. Als de saus warm is, mag je de nachoschotel gaan bouwen. Bedek een ovenschaal eerst met een laag chips, dan de eventuele kaas en dan de saus. Ga door tot alles op is en eindig met een laag saus, wat losse chipjes (dus geen dikke laag) en kaas. Zet je nachoschotel 10 minuutjes in de oven.

  4. Terwijl je nachoschotel in de oven staat, kun je de guacamole maken. Snij de ui en schep het vruchtvlees uit de avocado's. Doe dit, samen met de uitgeperste knoflook en de sojayoghurt, in een schaaltje. Pureer dit met een keukenmachine tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout.

  5. En dan begint als het goed is bijna je oven te piepen! Strooi nog wat verse koriander over de nachoschotel en serveer met de guacamolesaus. Enne nog een gratis tip: drink er bij mooi weer een lekker Coronaatje bij. Smakelijk!

© 2019 by Kirsten Bloemen