Mexicaanse bowl met tempeh, bonen en tomatensalsa


<insert stem van André Hazes>

Ik heb de zoooomer in m’n bowl


Een tripje naar het zonnige Mexico zit er ff niet in, maar met deze goddelijke Mexicaanse bowl met tempeh, tomatensalsa en zwarte bonen hoeft dat ook himmel nie. Ik maakte dit gezondheidsbommetje voor twee personen en de dag erna had ik een nog een lekker lunch!


Voor 3 personen

  • 1 gele paprika

  • 1 avocado

  • 1 blik zwarte bonen

  • 1 blikje maïs

  • 3 handjes verse spinazie

  • 300 gram zilvervliesrijst


Voor de tempeh

  • 1 blok tempeh

  • Sojasaus

  • Ketjap Manis

  • Srirachasaus

  • Gemalen komijnzaad

  • Peper


Voor de tomatensalsa

  • 3 tomaten

  • 2 tenen knoflook

  • Stuk komkommer (6 cm ongeveer)

  • Citroensap

  • Peper

  • Zout


  1. Minimaal drie kwartier van tevoren: snij de tempeh in blokjes en doe dit in een schaal of bakje. Schenk hier een flinke scheut sojasaus en ketjap en een klein beetje srirachesaus bij. Kruid het geheel met wat komijn en peper, hussel goed door en zet in de koelkast.

  2. Ondertussen kun je vast de tomatensalsa maken. Snij de tomaten en komkommer in blokjes en doe in een schaaltje. Pers de knoflooktenen uit en doe hier een scheut citroensap bij. Nog wat peper en zout erover en klaar is je tomatensalsa.

  3. Als het bijna etenstijd is: pak de (diepe) borden erbij en leg in elk bord een laagje spinazie.

  4. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en verdeel dit daarna over de borden.

  5. Bak de tempehblokjes met een minidrupje olie tot ze een mooi kleurtje krijgen. Verdeel de tempeh daarna over de borden.

  6. Laat ondertussen de zwarte bonen en de maïs uitlekken en snij de avocado en paprika in reepjes. Verdeel dit daarna over de de borden.

  7. Pak als laatste de tomatensalsa erbij en verdeel ook dit over de borden et voilà: uno muy bueno Mexicaanse bowl!

© 2019 by Kirsten Bloemen