Mexicaanse bonenwraps met jackfruit, paprika en guacamole



Ik had nog een pot jackfruit in de kast staan en de vorige keer maakte ik hier broodjes met pulled jackfruit van, maar dit keer had ik zin in een wrap à la Mexican style met bonen, groentjes en guacamole. U vraagt, wij draaien. Of ja, ik vraag en ik moet zelf vervolgens draaien. Enfin, hetwas superlekker!


Voor 2 personen

  • 1 rode ui

  • 2 tomaten

  • 1 rode paprika

  • 1 gele paprika

  • 1 rood pepertje

  • 4 volkoren wraps

  • Een kwart komkommer

  • 1 blik jackfruit (te koop bij de AH of Aziatische toko)

  • 1 blik zwarte bonen

  • 1 klein zakje ijsbergsla

  • Citroensap

  • Ketchup

  • Appel cider azijn

  • Sojasaus

  • Verse koriander

  • Paprikapoeder

  • Komijnzaad

  • Cayennepeper

  • Peper


Voor de guacamole

  • 2 avocado's

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 eetlepel sojayoghurt of -room

  • Peper

  • Zout



  1. Laat het jackfruit uitlekken en dep met een handdoek droog. Trek het jackfruit een beetje uit elkaar met 2 vorken, doe in een schaaltje en kruid het royaal met paprikapoeder, komijnzaad, cayennepeper en peper. Zorg dat alles onder de kruiden zit.

  2. Snipper de ui en snij het pepertje klein en fruit dit aan in een ruime pan. Voeg dan de jackfruit toe en laat 10 minuten bakken.

  3. Snij de tomaten en komkommer in blokjes en doe dit in een kom. Doe hier een scheutje citroensap, wat peper en zout en verse korianderblaadjes bij en zet weg.

  4. Laat de zwarte bonen uitlekken en snij de paprika’s in reepjes.

  5. Maak in een kommetje de saus voor de jackfruit door 5 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels ketchup, 1 theelepel bruine suiker, 1 theelepel mosterd en 1 theelepel appel cider azijn bij elkaar te gooien en mix goed door. Gooi dit bij de jackfruit en laat 10 minuten pruttelen. Heb je te weinig saus om alle jackfruit te bedekken? Maak dan nog wat saus in dezelfde verhoudingen.

  6. Maak ondertussen de guacamole door het vruchtvlees van de avocado’s te pureren met 2 teentjes knoflook. Voeg 1 eetlepel sojayoghurt toe om het wat sauzeriger te maken en breng op smaak met peper en zout.

  7. Proef of je jackfruit zo lekker is, of dat er misschien nog wat kruiden bij mogen. Gooi de zwarte bonen bij het jackfruit als deze ready is.

  8. Verwarm de wraps een halve minuut in de magnetron. Besmeer ze daarna met guacamole en beleg met ijsbergsla, de tomaten-komkommermix, paprikareepjes en de jackfruit en bonen. Smakelijk!

© 2019 by Kirsten Bloemen