Knoflookchampignons


Misschien niet verstandig om te maken als je vanavond nog een date hebt, maar verder: kom maar door met die tenen knoflook! Love knoflook. En champignons.



Voor vier personen

  • 1 bakje kastanjechampignons

  • 4 teentjes knoflook

  • Vegan bakboter (ik gebruik deze)

  • Olijfolie

  • Verse peterselie

  • Peper

  • Zout


  1. Verwijder de steeltjes van de champignons en wrijf ze voorzichtig schoon. Verhit een flinke laag boter in een ruime pan en pers hierin de knoflook uit. Laat de knoflook zo'n twee minuutjes bakken.

  2. Voeg de champignons toe, draai het vuur laag en laat een kwartier staan. Schep de champignons regelmatig om en voeg tussendoor nog een beetje olijfolie toe.

  3. Kruid de champignons met de verse peterselie en een beetje peper en zout. Schep om, doe ze in een schaaltje of klein pannetje en smullen maar! PS Ook lekker om een stokbroodje in de knoflookolie te dippen.

© 2019 by Kirsten Bloemen