Hartige boekweitpannenkoeken met spinazie en champignons

Bijgewerkt: 6 jun 2018


Na het halve land doorgereisd te hebben voor een opdracht, reed ik op de terugweg nog even langs de supermarkt. Meestal ben ik gestructureerd en heb ik een boodschappenlijstje, maar dit keer stond ik compleet blanco in de Jumbo. Wat moest ik in godsnaam fabriceren deze avond? Mijn hersens hadden ongeveer het niveau van een zeef. Iemand nog meer last van na een drukke werkdag?

Enfin, ik dacht aan de dingen die nog in de koelkast lagen (spinazie, champignons, cherrytomaatjes en sojamelk) en opeens schoot het geniale idee me te binnen: hartige pannenkoeken! Maar dan wel een beetje gezond. Hartige boekweitpannenkoeken it is!


Voor vier pannenkoeken

  • 125 gram boekweitmeel

  • 300 milliliter ongezoete sojamelk

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 2 teentjes knoflook

  • Italiaanse kruiden

  • Paprikapoeder

  • Chilipoeder

  • Peper en zout

  • 1 eetlepel edelgistvlokken (optioneel)


Voor d’r op

  • Half bakje champignons

  • 125 gram cherrytomaatjes

  • 100 gram spinazie

  • 1 bosui


Voor het knoflooksausje

  • 1 eetlepel vegan mayo (de allerlekkerste is Remia Mayolijn)

  • 1 eetlepel sojayoghurt

  • 1 scheutje citroensap

  • Peterselie

  • Half teentje knoflook, geperst

  • Peper


  1. Snij de champignons, cherrytomaatjes en bosui in stukjes. Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en mix tot een glad beslag. Gooi er vooral lekker wat van de kruiden in, anders smaakt je pannenkoek naar niks.

  2. Verwarm wat olie in een pan en bak hierin de champignons. Verwarm in een andere pan ook wat olie en bak hierin de pannenkoeken aan beide kanten lichtbruin.

  3. Voeg de spinazie en cherrytomaatjes bij je champignons en bak even mee. Voeg op 't laatst ook de bosui toe. Maak ondertussen het knoflooksausje door alle ingrediënten hiervoor in een kommetje te doen en te mixen.

  4. Serveer de pannenkoeken met je gebakken groenten en de knoflooksaus. Smakelijk!



© 2019 by Kirsten Bloemen