Gevulde paprika's met spinazie-champignonrisotto


Oranje booooo-ven! Deze paprika's zijn toch té leuk om te serveren op Koningsdag? Mits je niet Prins(es) Pils aan het uithangen bent, natuurlijk. Dan komen ze er wellicht iets anders uit te zien, ondanks dat het een vrij makkelijk recept is. Maar voor degenen die geen feestje in de stad aan het vieren zijn: alsjeblieft, een feestje op tafel.


Voor vier personen

  • 4 oranje paprika's

  • 1 pakje risottorijst

  • 1 rode ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 200 gram gehakte diepvriesspinazie

  • 1 bakje kastanjechampignons

  • 1 liter groentebouillon

  • 60 ml witte wijn (optioneel; afblussen met witte wijn is lekker, maar als je niet van wijn houdt hoef je niet per se een hele fles te kopen)

  • 1 bakje vegetarische kipstuckjes (optioneel)

  • Edelgistvlokken (optioneel)

  • Chilipoeder

  • Peper

  • Zout


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij alvast de ui klein en de champignons in plakjes.

  2. Snij de hoedjes van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Smeer met een kwastje de paprika's in met wat olijfolie en kruid ze met peper en zout. Zet onze oranje vrienden in een ovenschaal en doe ze voor 25 minuutjes in de oven.

  3. Verhit wat olie in een ruime pan en gooi hier de ui in. Na een minuut mogen de champignons en eventuele kipstuckjes erbij en mogen de knoflookteentjes boven de pan worden uitgeperst.

  4. Als de kipstuckjes lichtbruin gebakken zijn, mag de risottorijst erbij. Bak dit even mee tot de rijstkorrels glanzen en blus deze dan af met witte wijn. Als de wijn is verdampt, mag je beginnen met de bouillon. Gebruik je geen witte wijn, sla die stap dan over en begin meteen met de bouillon. Schenk wat bouillon bij de risotto tot de rijstkorrels net onder water staan. Laat al roerend zachtjes koken totdat de bouillon is opgenomen en schenk dan weer wat bouillon bij.

  5. Gooi ondertussen ook de spinazie in de pan, zodat de spinazie kan ontdooien. Ga door met het schenken van de bouillon tot deze op is.

  6. Als de paprika's klaar zijn, is je risotto – als het goed is – ook zo goed als klaar. Kruid de risotto nog met chilipoeder, wat peper en een klein beetje zout. Daarna mogen de paprika's gevuld worden met de risotto. Serveer de paprika's met extra risotto on the side. Lekker om over de risotto wat edelgistvlokken te strooien, voor een (parmezaanse) kaasachtige smaak. Heerlijk feestelijk gerechtje, toch?

© 2019 by Kirsten Bloemen