Gevulde gegrilde avocado


Yes, daar ben ik weer! Ik was vijf daagjes met mama naar Corfu en ik heb lekker mijn hoofd leeg kunnen maken en frisse inspiratie op kunnen doen. Hoewel ik het superfijn heb gehad, ben ik dan ook erg blij dat ik mijn eigen keukentje weer in kan duiken. Ik ging vandaag meteen aan de slag met deze avocado's. Lekker zomers, wat meer dan prima past bij de temperaturen de laatste tijd (ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar zweetsnorren to the max hiero).

Avocado's zijn natuurlijk al romig van zichzelf, maar door ze te grillen worden ze nog romiger. Ik vulde ze daarna met gegrilde kikkererwten, bonen, cherrytomaatjes en komkommer. Hemel op aard!


PS De avocado's kunnen ook op de barbecue worden gegrild, dus dit is ook een leuk bijgerecht voor tijdens het barbecuen!


Voor twee personen

  • 2 rijpe avocado's

  • 1 blik kidneybonen

  • 1 blikje maïs

  • 1 blik kikkererwten

  • 150 gram cherrytomaatjes

  • Een kwart komkommer

  • Citroensap

  • Verse koriander

  • Paprikapoeder

  • Knoflookpoeder

  • Chilipoeder

  • Korianderzaad

  • Chilisaus (optioneel)


  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze een beetje droog. Bedek de bakplaat met wat bakpapier en leg hier de kikkererwten op. Kruid ze met paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder en korianderzaad en schuif ze voor 30 minuutjes in de oven.

  • Laat de bonen en maïs uitlekken. Snij de komkommer in blokjes en de cherrytomaatjes in plakjes. Doe de bonen, maïs, komkommer en tomaatjes in een kom en kruid ze met dezelfde kruiden als de kikkererwten.

  • Als de kikkererwten nog vijf minuutjes moeten, mag je de avocado's gaan grillen. Snij de avocado's in tweeën en verwijder de pit. Smeer het vruchtvlees van de avocado's in met olijfolie, laat een grillpan goed heet worden en leg hier de avocado's op – met het vruchtvlees naar beneden natuurlijk. Grill de avocado's zo'n drie à vier minuten. Druk ze tussendoor een beetje aan zodat ze goed warm worden.

  • Voeg ondertussen de kikkererwten bij de kom met bonen en groenten en hussel goed door.

  • De avocado's zijn klaar als ze goed warm zijn en grillstreepjes hebben. Kruid het vruchtvlees met wat peper en zout en doe er een scheutje citroensap overheen. Vul de avocado's met het groenten-bonenmengsel en garneer met verse koriander. Lekker met een beetje chilisaus on the side! Jammmm.

© 2019 by Kirsten Bloemen