Gevulde bolcourgette met champignons en paprika in tomatensaus

Bijgewerkt: 6 jun 2018


N'ahh, zijn ze niet schattig? Ik vond deze bolcourgettes bij de Lidl en dacht: deze vriendelijke vrienden gaan met mij mee! De vulling is lekker snel gemaakt; de oven doet het meeste werk. Best fijn op de vaak toch al zware maandag, toch? Zoals je ziet aten wij er nog wat groentefrietjes bij. Lekkâh!

Niet alle supermarkten hebben trouwens bolcourgettes, maar normale courgettes smaken precies hetzelfde. Geen man overboord als je ze niet kan vinden dus, gewoon voor de langwerpige variant gaan.

Voor vier personen

  • 4 bolcourgettes

  • 1 rode ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 bakje champignons

  • 1 paprika

  • 1 blik tomatenblokjes

  • 2 el pijnpoompitten

  • Geraspte vegan kaas (Willemsburger is gewoon bij AH en Jumbo te koop!)

  • Italiaanse kruiden

  • Chilipoeder

  • Paprikapoeder

  • Peper

  • Zout


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het hoedje van de bolcourgettes af en hol ze uit, maar zorg ervoor dat de randen niet de dun worden. Snij ongeveer de helft van al het vruchtvlees in blokjes, de rest mag weg. Snij ook de ui, paprika en champignons.

  2. Verhit wat olie in de pan en bak hierin de ui. Pers na een minuut de knoflook uit en gooi de andere groenten er ook bij. Bak dit een paar minuten en breng op smaak met de kruiden.

  3. Leeg het blikje tomatenblokjes in de pan en laat warm worden. Smeer ondertussen met een kwastje de courgettes in met wat olijfolie en kruid ze met peper en zout. Zet je courgettetjes in een ovenschaal en vul ze met het groentemengsel. Zet ze een kwartier in de oven, strooi er dan de kaas en pijnboompitten overheen en doe ze dan nog tien minuutjes in de oven. En dan zijn ze klaar. Smakelijk! 💚

© 2019 by Kirsten Bloemen