Toetje: gegrilde perzik met ijs en pistachenootjes



Met dit klotsende-okselweer is er over het algemeen weinig animo om urenlang in de keuken te staan. Maar als we dan toch aan het barbecuen zijn, kunnen we net zo goed effe dit lekkere nagerechtje maken. Als je na de stokbroodjes met kruidenboter en vegan burgers nog een klein gaatje overhoudt, tenminste.

Na het doordeweekse AVG'tje kan dit toetje trouwens ook gewoon. Gooi ze in plaats van op de barbecue in de grillpan, ijs en pistachenootjes erbij en klaar. Zo gepiept und herlich!



Voor twee personen

  • 3 perziken

  • Vegan bakboter (ik gebruikte de boter van Zeeuws Meisje)

  • Bruine suiker

  • Veganistisch ijs (ik gebruikte het sorbetijs van AH huismerk)

  • Een handje pistachenootjes


  1. Halveer de perziken en haal de pit eruit.

  2. Besmeer beide kanten van de perzikhelften met vegan boter, strooi een beetje bruine suiker op het vruchtvlees en leg de perziken met de zachte kant (de 'schil' dus) in de grillpan of op de barbecue.

  3. Laat de perziken 2 minuten bakken op de zachte kant. Draai ze daarna om en laat ze nog zo'n 3 à 4 minuten op het vruchtvlees bakken.

  4. Pel ondertussen een handjevol pistachenoten en hak deze wat kleiner.

  5. Serveer de gegrilde perziken met vegan ijs en strooi er de gehakte pistachenootjes overheen. Smullen!

© 2019 by Kirsten Bloemen