Gegrilde paprika-tomatensoep


Nu de tropische temperaturen zijn ingeruild voor hier en daar een plensbuitje, kreeg ik meteen zin in soep. Ik besloot eerst groenten te grillen voordat ik er soep van pureerde en lekker it was. Heerlijk dat grilsmaakje aan de soep!


Voor vier personen

  • 3 rode paprika's

  • 4 tomaten

  • 2 uien

  • 3 teentjes knoflook

  • 200 ml groentebouillon

  • Verse tijm

  • Italiaanse kruiden

  • Chilipoeder

  • Olijfolie


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij grof de paprika's, tomaten, knoflook en uien en doe ze in een ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie overheen, kruid met peper, Italiaanse kruiden, chilipoeder en een snufje zout en hussel goed door. Leg er als laatste ongeveer 7 takjes tijm op.

  2. Zet de ovenschaal voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Haal de schaal uit de oven en doe de takjes tijm weg. Gooi de gegrilde groenten in een pan of in de blender. Voeg de groentebouillon toe en pureer het geheel met de blender of keukenmachine tot een soep.

  4. Breng de soep op smaak met wat peper, zout en eventueel nog wat chilipoeder en klaar is je soepie!



© 2019 by Kirsten Bloemen