Fluffy pancakes



Op normale werkdagen ben ik al blij als ik ’s ochtendsvroeg capabel genoeg ben om mijn broek niet achterstevoren aan te trekken, maar als ik een beetje uit kan slapen en de tijd heb, maak ik graag een uitgebreid ontbijtje. Deze beauties smaken net zo lekker als dat ze eruit zien. Beloof me dat je ze een keer maakt in je leven. Ook lekker als lunch, trouwens!


Voor vier pannenkoekjes

  • 200 gram spelt- of volkorenbloem

  • 350 ml sojamelk (of andere plantaardige melk)

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl appelcider azijn

  • 1 tl vanillesuiker (optioneel)

  • 2 tl cacaopoeder (optioneel)

  • 2 tl kaneel

  • 1 tl zout

  • Olijfolie


Toppings:

  • Ahornsiroop

  • Aardbeien

  • Blauwe bessen

  • Frambozen

  • Banaan

  • Of ander (diepvries)fruit, wat je maar lekker vindt


1. Gooi het meel, de bakpoeder, de kaneel, het zout en de eventuele cacao en vanillesuiker in een kom. Voeg al roerend de sojamelk en het theelepeltje appelcider azijn toe.

2. Als je een klontvrij beslag van mooie dikte hebt, mag er gebakken worden. Laat wat olijfolie warm worden in een pan met goede aanbaklaag en giet een beetje beslag hierin. Handig om dit met een soeplepel te doen! Als je perfecte, insta-waardige pancakes wil krijgen, kun je ook een vormpje gebruiken, maar ik deed het gewoon uit de losse pols.

3. Bak het pannenkoekje aan twee kanten mooi bruin en leg op een bord. Giet er een beetje ahornsiroop overheen. Leg een bord ondersteboven op het bord om je pannenkoek warm te houden.

4. Bak en stapel door tot het beslag op is. Top af met nog wat ahornsiroop en het fruit. Dat is potverdorie nog eens lekker wakker worden hè. Je zou er bijna een ochtendmens van worden.

© 2019 by Kirsten Bloemen