Romige champignon-spinazierisotto




Yess, risotto is áltijd een goed idee. Ik maak weleens risotto met gegrilde groenten of groene asperges, maar deze risotto blijft toch mijn all time favorite.


Voor 2 personen

  • 3 flinke handen spinazie

  • 1 ui

  • 3 tenen knoflook (of 2, als je nog met mensen moet praten)

  • 150 gram risottorijst

  • 125 gram champignons

  • 3 scheuten sojaroom

  • 500 ml groentebouillon

  • Edelgistvlokken (optioneel; te koop bij Albert Heijn, biowinkels of Kruidvat)

  • Chilipoeder

  • Paprikapoeder

  • Peper

  • Zout


  1. Snipper de ui, verhit wat olie in een ruime pan en bak hierin de ui een aantal minuten. Snij ondertussen een half bakje champignons in plakjes en gooi dit bij de ui. Pers ook de knoflooktenen uit.

  2. Snij drie flinke handen verse spinazie in dunnere reepjes en doe dit ook (in etappes) bij de champignons en ui. Bak mee, totdat het een beetje geslonken is.

  3. Gooi de risottorijst bij de groenten en bak dit mee tot de korrels glanzen. Schenk daarna een beetje bouillon bij, tot dat de rijst net onder water staat. Wacht tot dit is opgenomen en voeg dan weer een beetje bouillon toe. Wanneer dit is opgenomen mag je nog een keer bouillon toevoegen en zo verder. Dit duurt best een tijdje! Roer soms ook even tussendoor, anders blijven de onderste korrels aan je pan plakken.

  4. Proef, als je bouillon op is, of je risottorijst goed is: de korrels mogen wel stevig zijn, maar ze moeten niet meer hard zijn. Voeg anders nog wat water toe en laat dit weer opnemen, totdat de risotto helemaal goed is.

  5. Kruid het geheel met lekker wat peper, chilipoeder, paprikapoeder en een snufje zout en gooi er 3 flinke scheuten sojaroom bij. Roer goed door en klaar! Je kunt er eventueel nog edelgistvlokken over gooien overheen gooien, voor een kazige smaak. Enjoy!

© 2019 by Kirsten Bloemen