Vegan bananenpannekoekjes met warm fruit


Ken je dat gevoel dat je zin hebt om 's ochtends op te staan? Nee, ik ook niet. Maar het ging vanochtend wĆ©l een stukkie makkelijker, want deze pannekoekjes stonden op het menu. YUM. šŸ˜#perfectweekendontbijt


Voor 2 personen (3 Ć  4 pannekoekjes pp)

  • 1 rijpe banaan

  • 200 ml sojamelk

  • 90 gram tarwebloem

  • 1 eetlepel chiazaad

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1 theelepel vanillesuiker

  • Paar druppels citroensap

  • Snuf kaneel

  • 2 handjes bosvruchten uit de diepvries

  • Ahornsiroop


  1. Doe in een maatbeker 200 ml sojamelk en doe hier een eetlepel chiazaad bij, zodat dit vast een beetje kan wellen.

  2. Pak een grote schaal, doe hierin de banaan en prak deze fijn. Voeg dan de tarwebloem, de sojamelk, het bakpoeder, de vanillesuiker, een paar druppels citroensap en een flinke snuf kaneel toe. Mix door elkaar tot je een mooi, glad beslag heb.

  3. Verhit wat olie in een pan (met een goede anti-baklaag!) en doe hier een kleine soeplepel met beslag in. Als het beslag begint te pruttelen en de pannekoek goed los is van de bodem, kun je hem omdraaien. Leg het pannekoekje op een bord als-ie klaar is en bak door tot al het beslag op is. Verdeel de pannekoeken over twee broden.

  4. Doe ondertussen het diepvriesfruit in een klein pannetje en laat dit langzaam warm worden op een laag vuurtje.

  5. Schenk wat ahornsiroop over de stapels bananenpannekoeken als al het beslag op is en verdeel de bosvruchten over de pannekoeken. Mmm... Smakelijk!



Ā© 2019 by Kirsten Bloemen