Avocado gazpacho

Bijgewerkt: 19 sep 2018Avocado's zijn hip, gezond, fotogeniek maar wat mij betreft vooral: verrekte lekker. Superleuk dus dat ik het kookboek Avocado thuis gestuurd kreeg én ook nog eens een exemplaar mag weggeven!

In Avocado staan meer dan dertig recepten met – drie keer raden – avocado, waarvan veel vega(n) of heel makkelijk te veganizen zijn. Avopizza, avocadobrownies, sushicado of een beknopte handleiding hoe je zo'n mooi avocadoroosje maakt; me likey like! En het goede nieuws: dit boek kan ook van jou zijn. Onder het recept lees je hoe je kans maakt!Gazpacho

Op bladzijde 38 kwam ik gazpacho tegen en ik moest meteen weer denken aan mijn allereerste gazpacho-ervaring, zo'n vier jaar geleden. Ik woonde en werkte toen in Madrid en op mijn werk werd elke ochtend een (hele lekkere) lunch gebracht door een cateringbedrijf. Rond lunchtijd schepte je dan je bordje op en gooide je je bord in de magnetron.

'Aha, dat is vast één of andere soep,' dacht deze boerenpummel toen ze 'gazpacho' op een van de gebrachte bakken zag staan. Ik dus die gazpacho in de magnetron opwarmen en nietsvermoedend bij m'n Spaanse collega's in de kantine gaan zitten. Af en toe blies ik zelfs nog even op die lepel van mij omdat de soep zo heet was. En niemand van m'n collega's die er ook iets van zei hè. Die wilden deze kaaskop vast niet in verlegenheid brengen of zo. 😂😂

Een tijdje later kwam ik erachter wat gazpacho was en heb ik mezelf even vijf minuten lang uitgelachen. Met deze herinnering in gedachten besloot ik de avocado gazpacho te maken en deze dit keer wel gewoon koud op te eten.Voor twee à drie kommen

 • 1 avocado

 • 0,5 komkommer, geschild

 • 500 ml groentebouillon, afgekoeld

 • 2 teentjes knoflook, uitgeperst

 • 1 eetlepel sushiazijn

 • Het sap van een halve limoen

 • De blaadjes van 2 takjes munt

 • 0,5 theelepel komijn

 • 1 eetlepel selderij

 • Peper

 • Zout

 • 20 ml olijfolie


Voor decoratie

 • 1 klein blikje maïs

 • Een paar muntblaadjes

 • Pistachenootjes


 1. Eigenlijk is het heel simpel: mix alle ingrediënten voor de gazpacho in de keukenmachine tot een gladde soep. Breng daarna op smaak met wat peper en zout. Gazpacho moet goed koud worden gegeten (lees je mee, Kirsten uit 2014?), dus zet de gazpacho eerst een tijdje in de koelkast voordat je hem serveert.

 2. Bij serveren: laat de maïs uitlekken. Verdeel de gazpacho over de kommen en garneer met maïs, pistachenootjes en wat muntblaadjes. Bravocado! You just made een hele lekkere gazpacho!
Avocado (€10,99)

Auteurs: Colette Dike en Fooddeco

Uitgever: BechtWin het kookboek Avocado! - VERLOPEN

Wil je nog meer recepten uitproberen met avocado? Dat komt mooi uit. Ik mag namelijk een exemplaar van Avocado weggeven! Wat je hiervoor moet doen:

 • Volg Geen blaadje sla op Instagram

 • Tag onder de gazpacho-post twee mede-avocadolovers 💚


Deze winactie is helaas verlopen.


© 2019 by Kirsten Bloemen